Hejdå Skåne. ...

dsc04281 (MMS)

Hejdå Skåne. Nu är vi på väg till farmor och farfar efter härliga dagar i Skåne. Idag sov Du nere på stranden och verkade trivas bra med det. I natt sov Du 6 h i rad vilket jag inte grät över...hihi. Din förkylning börjar bli bättre så nu är det bara ögoninflammationen kvar! Åh, vad jag njuter av Dig. Goa lilla unge... I morgon ska jag tvätta berget med kläder och skor som Du fått av alla skåningar. Du har Din vakenstund på kvällen mellan 8 och 10. Mysigt. Då vill Du att vi ska busa med Dig.... Du är så snäll och gosig.


När Du var lite förkyld...

Då tog storasyster hand om Dig. Hon kramar Dig, pussar Dig och sjunger för Dig....

Du blev sååå ompysslad på morfars 50-års kalas. Släkten slogs nästan om att få hålla Dig och Du är ju så nöjd bara Du får ligga i någons famn. När Du inte låg i famnen hos någon så sov Du lugnt i vagnen...bredvid högtalaren. Är Du kanske van vid storasyster Agnes härjande där hemma? Hon kan ta HÖGA toner. Nu är Du riktigt förkyld igen och Din mage är inte riktigt bra. Det har varit en tuff dag för Dig idag men det verkar vara lite bättre nu på kvällen.

Sötaste Emil

Ibland behövs det inte så många ord...fy vad Du är söt (säger Din partiska mamma...).

Tung kille!

Inte kan man väl tro att den här lilla sötnosen växer så det knakar? 1,5 månad och redan över 5 kg, närmare bestämt 5074 gram och redan 58,6 cm lång! Han hade gått upp 600 gram och växt 2,6 cm på två veckor. Vi behövde inte komma dit förrän om en månad för vägning och mätning...det verkar ju gå bra det här...hihi...
Inget mer magsovande för Din del....lilla gullunge... Jag frågade på BVC och rekommendationen nu är inget magsovande förrän barnen är ett år. Phu...Du sover ju så gott på magen. Jäkla plötslig spädbarnsdöd!

Så förkyld. Us...

dsc04262 (MMS)

Så förkyld. Usch vad Du är förkyld. I natt var det inte lätt för Dig och Du gallskrek varje gång jag la Dig ner eftersom det var jobbigt med andningen. Dessutom hade Du feber så jag var så orolig. Det slutade med att jag satt med Dig i famnen nere i källaren. Jag tittade på film och var vaken i drygt 4 h. Till slut somnade jag och jag har sovit nästan 2 h precis. Innan när jag duschade var jag med om en lustig sak. Jag hade precis klivit ur duschen och hörde om hur Du började gallskrika. Innan jag hann reagera så började båda mina båppar läcka! Snacka om märkliga instinkter. Det var inte dags för mat men det är ju ett bra sätt att få tyst på skrikande bäbisar! Pappa gav dig nappen....


Lite feber

Då har Du fått lite feber och börjar bli förkyld. Stackars liten. Jag tyckte att Du var lite slö för en stund sedan och Du varken log eller var intresserad av något så när pappa kollade Dig så hade Du feber! Du brukar inte kräkas men Du kräktes lite innan också.
Vad är det här? Blått, blått, blått....fast det är ju MFF-blått så det funkar ju :)
Du och jag har flyttat ner i källaren för tillfället. Där är svalare och jag har haft feber och varit förkyld några dagar så det har varit väldigt skönt. Nu är ju du sjuk så vi får väl stanna där några dagar till. Du har problem med Din lilla mage och vaknar ofta vid 05 och pustar och stånkar och Din mage blir stenhård. Jag brukar ligga och massera Din mage men i morse verkade det inte hjälpa så till slut vände jag Dig och lät Dig ligga på mage. Du somnade bums och jag med. Lite ångest är det allt att låta Dig sova på mage men Du har ju så ont! Jag ska prata med barnmorskan på torsdag för det är ingen ordning riktigt med Ditt sovande. Du gillar inte Din spjälsäng och vill helst sova på mage. I källaren ligger Du på en vanlig säng bredvid soffan som jag sover i och det funkar bra...förutom kl 05 på morgonen när Din mage sätter igång. Dina prickar börjar äntligen ge med sig!

Magsovare

Om Du hade fått bestämma så hade Du sovit på mage alltid. Nu sitter jag och i sängen och Du ligger och sover så skönt bredvid mig och Du ligger på mage. Du har varit orolig i flera dagar men när man lägger Dig på mage så somnar Du bums. Vad ska vi nu göra? Jag kan ju inte sitta här hela dagen och skulle själv behöva vila lite...
Full koll på "odjuren" som hänger och retar Dig...det är ju bara Tiger och Kanin. Ingen fara gubben!
Försöker Du prata med "odjuren"?
Oj, vad Du ser klok ut! Vi har hittat källan till Dina öron...min morfar Helge hade exakt likadana. Sedan tror jag faktiskt att Du har pappas näsa. Du är helt perfekt helt enkelt!

Svalkning på gräsmattan

Hemma hos mormor och morfar fick Du ligga och svalka Dig på gräsmattan. Då kom det några leenden...
Liv och rörelse...
Så skönt att svalkas lite för Du har det inte lätt i värmen.
Igår tog farmor och farfar hand om Dig. Du har lite orolig mage så hos farmor fick Du ligga på mage lite och hos farfar fick Du vyssas. Du älskar att vara med och skrattade gärna när de pratade med Dig. I natt har Du varit hungrig och orolig. I morse fick Du ligga lite på mage och det gillade Du. Stackars lille gosse... Prickar och magont.

Per Emil Helge Olsson Pelz. Kärt...

dsc04225 (MMS)

Per Emil Helge Olsson Pelz. Kärt barn har många namn. Du har det inte lätt i värmen. Som Du ser ut min lilla Prick. Du får nog sova i källaren i natt eftersom det är lite svalare där. Nu är vi på väg hem efter en stund tid sjön. Pappa och Agnes har varit där lite längre eftersom Din syster tror att hon är en fisk eller något...


Hos Din gammelmormor

Här sitter Du hos min mormor. Vi var och hälsade på henne och det var första gången ni träffades.
Oj, vad många... Du, storasyster, mormor, Bibbi, och gammelmormor.
Nu har Du gjort Din första Skåneresa. Det gick så bra så. Mormor tog hand om Agnes på nätterna och jag hade hand om Dig. Du har träffat en massa människor under Skånedagarna och har fått så fina paket. Du sover mest och äter väldigt mycket nu när det är så varmt. Du är helt full med prickar och har det nog ganska jobbigt i värmen....men fy vad söt Du är. Nu får vi vackra leende av Dig hela tiden och Du försöker "prata" med oss. En dag vände Du Dig från rygg till mage i soffan hos mormor och morfar men det var nog en engångsföreteelse för det känns lite väl tidigt.
Din storasyster tar hand om Dig och älskar att klappa, pussa Dig och bara få hålla Dig.
Min lilla söta prickiga prins....fina, fina Emil.

Första Skåneresan

I morgon bär det av. Första långturen för Din del. Hoppas att det går bra...men Du har sovit de gånger som vi har åkt bil innan så jag håller tummarna. Idag fick Du bada i vasken nere i tvättstugan. En massa olja och lagom temperatur och oj vad Du njöt. Nu är Du redo för Skåne!
Lilla prickiga torra goding. Jag tycker så synd om Dig även om Du inte ser ut att lida något.
Nu är Du med oss i blicken också och följer Din omgivning med stort intresse. Ibland kommer det något leende men än så länge pratar Du inte så mycket (Du kommer nog inte få en syl i vädret så småningom för Agnes är ganska bra på att prata här hemma....). Du äter och sover och ibland är det lite oroligt. I natt åt Du var tredje timme men oftast är det var fjärde. Sedan kan Du vakna vid fyra-tiden och vara lite orolig för då är det alla gaser som ska ut! I det stora hela så mår Du bra i alla fall. Pappa var med Dig på BVC idag och Du växer så det knakar.
Födseln     54 cm      3912 gram
100606                    3566 gram
1 vecka                   3520 gram
3 veckor   54,5 cm   3876 gram
4 veckor   55,5 cm   4136 gram
1 månad   56 cm      4414 gram
Senaste veckan hade Du gått upp nästan 300 gram. Tjoho! Jag behöver inte bekymra mig för amningen i alla fall.

Den ultimata lyckan

Öppen mage med skrikande Emil på väg ut.
Lycklig pappa följde med Dig för den obligatoriska kontrollen efter snitt.
Äntligen hos mig. Det kändes som en evighet.
Lycka är att få barn. Lycka är att höra sitt barn skrika (särskilt när man ligger helt bedövad och inte kan se något och inte riktigt vet vad som händer!). Lycka är att få se sitt barn första gången och tycka att det är det vackraste som skapats. Lycka är att se sitt barn ligga tryggt i sin pappas famn. Lycka är att få känna på sitt barn första gången och att få pussa honom/henne. Så mycket lycka på bara några minuter. Minuter som aldrig kommer att glömmas. Under dessa minuter av lycka är all oro borta. Oron som fanns under graviditeten. Oron som kommer sen för allt som kan hända barnen och som jag med all säkerhet kommer känna tills jag dör....

En månad!

Lilla Skruttelutt vad Du är mysig. Fast, det verkar som om Du har samma dygnsrytm som Din storasyster. Du är gärna vaken TIDIGT. Efter amning kl 04 är det inte helt fel att ligga vaken och studera omvärlden. Allra bäst är det dock om mamma låter Dig ligga kvar i sängen efter amningen eller om hon lyfter dit Dig efter ett tag. Det är ju lite mysigare att ligga i mammas säng än sin egen. Sedan är det ju svårt att somna ändå men när Du ligger i mammas säng så ligger hon ju och pratar med Dig och pussar på Dig hela tiden. En morgon somnade vi inte förrän efter två timmar....och då var det dags för Agnes att stiga upp men pappa tog henne. Det är ganska mysigt att få de där "du och jag" stunderna när det är helt tyst och inget annat spelar någon roll. Vi ligger där och tittar på varandra och pratar på vårt sätt.
Oj, vad man kan se bestämd ut!
Du och Tarzan är så bra kompisar. Tarzan gillar även Agnes jättemycket. Märklig katt...
Lika stora ungefär. En av er kommer att bli ganska mycket större...
Idag är det en trött mamma. Det blev bara fyra timmars sömn. Du har ätit och bajsat hela natten känns det som och som en fin liten knorr på natten så kräktes Du ner min säng. Tur att Du är så söt! Det är lite oroligt för tillfället och jag vet inte varför men det ordnar väl sig. Du är vaken mycket och knorrar en hel del. När Du väl har somnat så ska Din mamma slänga sig i solen på gräsmattan. Godnatt!

Fyra veckor

Idag är Du fyra veckor! Vad fort det gick. Du är här och är världens finaste Emil. Så liten och helt underbar. Jag hade glömt hur mysigt det är med bäbis. Varm, go' och luktar helt underbart. Dina mjuka, prickiga kinder är helt oemotståndliga. Jag bara måste pussa dem hela tiden. Agnes vill också pussa och klappa Dig hela tiden. Nu väger Du över 4 kg och är 55 cm lång. Maten räcker tydligen till. Skönt!

RSS 2.0