För varmt för Dig

Nu är det varmt! Igår fick Du ligga i vagnen eller på filt på gräsmattan och slippa både byxor och täcke. Du sov som en stock och prickarna börjar bli bättre. Vi svalkar även av Dig med lite vatten ibland och det tycker Du är skönt. Lilla söta gossen vad fin Du är. Igår var Du med inne i Växjö och handlade. När vi var i affären var där några barn som sprang runt och härjade och skrek hysteriskt så Du vaknade och blev jätteledsen...så rädd! Som mamma vill man skrika till de andra barnen att de kan ju lugna ner sig men eftersom jag är svensk och lite sådär lagom så gör man ju inte det och hujeda mig för att säga till ANDRAS ungar i affären :)
Du äter lite oftare på dagen och en gång på natten (runt två tiden) och en gång på morgonen (allt mellan fem och sju). Jag läste att när det är varmt är det viktigt att låta Dig äta ofta för Du behöver vätskan. Tydligen gör barn så att de äter bara lite åt gången men oftare för att få sig den tunna mjölken när det är varmt. Coolt.
Omvärlden börjar bli intressant nu! Mitt randiga linne och min rutiga kudde är spännande.
Jag skulle köpa en babysitter, babygym och hoppgunga till Dig på Blocket men det var redan sålt. Typiskt!

Prickig och röd

Du är så prickig i ansiktet och idag är Du helt rödflammig i ansiktet också. Jag undrar om det var för att jag smorde Dig med salva...suck...varför kunde jag inte bara låta Dig vara ifred! Du är söt i alla fall och börjar vara vaken en hel del. Du tittar väldigt mycket på omvärlden och lyssnar på alla konstiga ljud. Igår tyckte jag mig se ett leende när jag tramsade. Du älskar att sova i vagnen och har en unik förmåga att vakna precis när jag ska sätta mig och äta.

Örat

Var kommer den här genen ifrån? Du har söta fina unika små öron men de liknar inte mina eller pappas öron så vi undrar om någon i våra släkter har liknande öron? Bara lite nyfikna....

Första midsommaren

Så söt i kläderna från Petra och Nicke....
Lite skeptisk är Du allt... Du sover bra på nätterna, i natt fick Du mat var fjärde timme men ibland dröjer det sex timmar. På dagarna äts det var tredje eller var fjärde timme. Helt ok. Du gillar fortfarande inte att ligga själv på Ditt rum på dagen men vagnen funkar oftast. Nu har vi köpt myggnät också så på dagarna sover Du ute.
Nu ska vi käka nypotatis....mmmmm! Du ligger i Nattas famn och myser.

Hick, sa pipankan

Du låter som en liten pipanka när Du hickar....gulligt!

Lille prins

Hur söt får man bli egentligen? Men varför är Du så orolig? Vad Du bökar i Din säng och vi får springa in där för jämnan... Idag hörde jag för första gången Dig skrika. Både jag och pappa trodde ju att det hänt något men Du ville bara att vi skulle klappa lite på Dig. Du gillar inte att ligga själv i Din säng. Det funkar hyfsat på natten men på dagen vill Du verkligen inte ligga där helt själv så nu sitter jag med Dig här i min famn och Du är sååå varm. På kvällarna ligger Du i soffan när vi tittar på TV. Sällskapssjuk!
Just det...nu har hormonprickarna kommit.... Prickig liten kille!

Stålkillen

Så söt....vår lille Stålmannen...
Idag var vi på BVC och allt var så bra. Du är snart uppe i födelsevikten så jag behöver inte hålla på och väcka Dig för att ge Dig mat. Idag log Du när Du låg och sov och jag kan inte sluta titta på Dig. Vilket leende. Du är lika fin som Din storasyster. Helt otroligt. Vad Du kommer bli tålig (till slut...just nu är Du ju lite...skör). Agnes kan inte låta bli sin lillebror och hon är väldigt försiktig men precis när Du håller på och somnar så bara måste hon ju pussa Dig...typ 10 gånger... Hon älskar sin lillebror.

8 timmars sömn

Lilla gossen vad fin Du är. I natt sov Du åtta timmar utan ett knyst. Du fick mat 20.30, somnade och vaknade inte förrän 04.30. Jag har inte vaknat en gång under hela natten men mina båppar höll på att spricka i morse :)
Så nöjd med den lille rosa nappen...och Prickan.
Idag blev det storbadning här hemma. Först fick Du ligga i badbaljan en stund och sedan fick storasyster härja loss i badkaret. Rena gosiga barn här hemma!

Lite förkyld

Lillprinsen mår bra men har blivit lite förkyld....och lite magknip har Du ibland. Jag undrar om det är något av allt jag vräker i mig som Du reagerar på...

Pappas näsa

Jag har äntligen hittat en likhet....Du har pappas näsa! I övrigt så har jag ingen aning var allt kommer ifrån...möjligtvis har Du fått min "bekymmersrynka"...söt är Du i alla fall!
Vilken storasyster Du har! Hon är så försiktig och har sån koll på Dig. Minsta lilla Du piper till så skriker Agnes "NAPP" och rusar in till Dig och om jag säger att lillebror behöver inte napp nu så tittar Agnes på mig och säger "BAJS?" och vill att vi ska byta på Dig.... Hon tycker inte om när Du piper....
I natt har Du varit lite ynklig igen. Det blir aldrig något skrikande (Du hinner inte för jag är hos Dig på två sekunder) men Du gnyr ofta och jag undrar om det är magen som krånglar lite. Fast det är ju himla märkligt att magen blir okej så fort Du får komma nära Din mamma.... Efter tvåtimmarsvak med Agnes i natt så var jag inte särskilt pigg utan bytte på Dig, gav Dig mat, testade napp och sen fick Du sova lite hos mig (så jag fick sova lite också!). Du är så skör. När jag byter på Dig så piper Du om vattnet är lite för kallt, när jag ska ta av/ta på Dig kläderna, när Du tappar nappen, när jag tar på Dig blöjan, när Du har en droppe bajs i blöjan och Du blev när jag satte upp en mobil vid Din säng som jag tänkte att Du kunde ligga och titta på....när Du såg den ryckte Du till och såg helt förskrämd ut! Agnes älskade den och framför allt fjärilen! Snacka om att barn är olika! Att ha barn är som att ständigt resa mot okända resmål! Idag tog pappa i alla fall fram bärselen och gick runt lite med Dig....åh, vad Du njöt och Du somnade bums! Din pappa har en teori om att storasyster låg och åt ca 45 minuter varje gång och fick kanske sitt närhetsbehov tillfredsställt då medan Du kastar Dig över bröstet och äter på 10 minuter så Du får ju aldrig vara så mycket nära... Kanske därför som Du behöver klänga på oss lite....väldigt mysigt i alla fall! Storasyster var inte många minuter i bärselen och hon skulle aldrig somna varken i den eller i vår famn.
Nu ska jag vila lite. Pappa är ute och promenerar med Dig och storasyster i vår nya (eller den är ju inte ny men för oss är den det) syskonvagn.

Två veckor

Lilla fina groda....idag fyller Du två veckor. Arrrrggghhhh....tiden går för fort. Jag måste ju hinna snusa på Dig ordentligt....
Igår hade Du och jag vagnpremiär. Stolt mamma gick en lång runda på kvällen med lilla Emil....så mysigt att äntligen komma ut lite!

Bort med navelstumpen....

Idag trillade den av, den superäckliga navelstumpen! Du har varit hungrig i natt och åt var tredje timme men det kan bero på att det var lite hysteriskt med sjuka storasyster och renbäddning av säng m m.
Jag börjar äntligen känna mig lite frisk och ska försöka ta en runda med Dig i vagnen snart så Du får lite frisk luft. Du är så fin och ser så klok ut med Dina mörka ögon. Du har fortfarande inte gallskrikit men det gjorde inte Din storasyster heller de första månaderna så det gör inget. Du verkar ganska nöjd än så länge och gillar att ligga på Din mammas axel/bröst eller vänta.....det är kanske mamma som gillar det mest ;) Fast Du har nog lite ögoninflammation på gång precis som storasyster. När Du äter så är Du som en liten terrier och hugger efter bröstet. Du gillar mat helt enkelt....

Sova, sova, sova...

Titta vad mormor har stickat till Dig. Igår var Du ute på promenad med pappa så då fick Du ju ha kofta och mössa på Dig....
Men...varför så bekymrad lilla gosunge?
Igår pumpade jag ut en del mjölk för jag tänkte att Du kanske inte får i Dig det feta, goda som kommer efter ett tag. Sedan blev det amning vid halv tio på kvällen och Du sov som en stock till halv fyra i morse.... Vid halv åtta låg vi alla i sängen, Du, storasyster, mamma, pappa och Tarzan. Det är lite mysigt att få en halvtimme med alla i sängen innan det är dags att stiga upp.
Lilla söta knyte. Jag känner att jag redan håller på och "stackars" Dig och undrar om det är för att Du är sist eller för att Du är kille! Jag bär gärna runt på Dig trots att Du sover, vid minsta lilla pip så tar jag upp Dig från sängen, jag hade gärna låtit Dig sova i vår säng alltid för det är ju så mysigt, jag har varma filtar som jag virar in Dig i hysteriskt så att Du inte ska frysa och jag oroas för Dina kalla fötter/händer och hittar svullna ögon, blod i örat och allt möjligt som gör att det är synd om Dig...var jag så här med storasyster? Jag tror inte det med hon ville aldrig somna nära utan somnade först när vi la henne i sängen. Du riktigt gosar in Dig mot min hals och det är bara så varmt och gosigt :)

Kräk, kiss och bajs

Vilken stolt fin pappa med e n åtta timmar gammal Emil...
Killar kan visst det ha en liten rosa napp med motivet en flicka med två tofsar.... Köptes på Apoteket dagen då vi lämnade BB och jag hade inget könstänkande där inte....
Lilla fina Emil....som Du kissar! Jag har nog bara bytt två blöjor då Du inte har kissat ner skötbordet. Idag gjorde Du en dubbelfint. Jag tog upp Dig från sängen (som Du hade kräkts i), la Dig på skötbordet, av med kräkkläderna, öppnade blöjan, tog skydd, väntade.....sedan kissade Du, phu...jag var beredd, av med allt och lufta gumpen lite...då kissar Du IGEN och bajsar! Tvätta, tvätta, tvätta....fast Du är helt underbar. Nu är Du vaken lite längre stunder ibland och ligger bara och studerar omgivningen och lyssnar. Dina ögon går lite kors och tvärs ibland men allt klär en skönhet :)
Så lugnt och fridfullt i söta "stinkydräkten" som faster köpt till Dig.
Nu vill jag bli frisk. Sömnen är helt ok på nätterna och Du får mat innan jag går och lägger mig (senast kl 22) och sedan blir det en gång på natten och en gång på morgontimmarna. Eftersom pappa tar Agnes (som åter har hamnat i en illpigg-på-morgonen-period och vaknar halv sex) så kan Du och jag sova lite längre. Idag sov jag till halv åtta!!! Sömnen är det som sagt inget fel på men jag är väldigt trött på min hosta, förkylning och huvudvärk. Märkligt men det var likadant med Agnes. Jag har aldrig varit sjuk så ofta som jag var när hon kom till världen!

En vecka gammal

Hur söt får man bli? Jag kan inte titta mig mätt på Dig och när jag sitter och tittar på min underbara familj så blir jag så stolt....och ödmjuk...hur gick det här till liksom?
Idag fick Du första badet hemma och det gick alldeles utmärkt. Pappa höll Dig och jag och Agnes hjälpte till att tvätta Dig. Du äter och sover och jag ammar ca 6-7 gånger/dag och ibland väcker jag Dig för att ge Dig mat! Jag är lite orolig för Din vikt men i morgon kommer BVC hit och väger Dig. Du är ju så liten....
Du har fått en Prickan av Bibbi och mormor och Agnes är lite avundsjuk på den... Hon vill ju så gärna hjälpa till hela tiden och blir arg/ledsen när vi försöker dämpa hennes iver...t ex är det inte helt lätt att låta henne ge Dig nappen (jepp, Du tog napp redan Din fjärde dag och det kommer vi kanske få ångra men men) eftersom hon vid ett tillfälle försökte stoppa in den i Ditt öga...det är ju inte så lätt! Så fin i kläder från mormor och morfar!
Var kommer Ditt blonda hår ifrån?!? Jag och pappa är minst sagt förvånade.....men fy vad fin Du är. När jag låg på operationsbordet (helt sjukt men där var tio stycken som hjälptes åt med att få ut Dig, sy ihop mig och kolla Dig) så var det lite nervöst och jag var så orolig för att allt inte skulle sluta bra. Du skrek innan de plockat ut Dig men när magen var öppnad och det lät helt underbart. När de sedan tog upp Dig och visade Dig för mig så blev jag helt stum av förvåning....Du var så vacker! Helt otroligt...sedan rusade de iväg med Dig för kontroll och pappa följde med och tog hand om Dig.
Efter tre nätter på BB åkte jag hem. BB i Växjö är under all kritik och sista natten så larmade jag och då tog det tio minuter innan de kom. Du hade fullt med slem som jag fick dra ut för att Du skulle få luft och då blir man rädd. Det är inte personalens fel utan politikerna har bestämt att där ska vara två stycken på natten bara. Jag blev rädd och tänkte på att första natten låg jag helt orörlig och hade inte kunnat lyfta upp Dig. Det känns tryggt att vara hemma! Fast min jäkla hosta hade jag gärna sluppit. Det är inte skönt att hosta när man är nysnitttad...inget jag rekommenderar alls faktiskt.....
Jag tror att jag inte har bytt en enda blöja utan att Du har kissat. Helt otroligt faktiskt....
Nu är det bestämt...nästan....det blir en Emil....pappa bestämde....den här gången!

Gullunge

Du tittar inte så mycket men du vill gosa hela tiden och äta när du inte sover och det gör du mycket nu.

Glupsk! ...

dsc03999 (MMS)

Glupsk! Ja, det är verkligen inget fel på din aptit. Du bara sög dig fast och sedan har det funkat. Idag var mormor och Agnes här med pappa. Agnes gav, på eget bevåg, dig sin napp och snuse. Hur gulligt som helst. Sedan ville hon hålla dig men hon är inte redo för det än. Ikväll kom pappa och Natta hit. Natta fick hålla Dig och det gick så bra. Pappa badade Dig och tog på Dig en pyjamas. Vilken liten närhetssökare Du är! Agnes var tvärtom... Ibland är Du jättelik henne och ibland inte alls. Du är stabilare, blond men ni har likadan rynka mellan ögonen och likadan mun. Sedan är ni ju jättefina bägge två.....


Nu äter du

Pappa fick inte stanna kvar för det var fullt. Har varit orolig för lille mannen men är glad nu för du har sovit och ätit och varit vaken nu på morgonen, berättar mamma.
Glad mamma ( och Pappa ) firar med champagne.

Inga hyss första dagen

Så trött du är men så har det varit varmt också. Du har sovit hela dagen med undantag för lite gnäll och skrik vid blöjbyte.
Du verkar så nöjd och inte hungrig alls.
Fast tillslut fick du tillägg för det kunde du dricka när du sov. Du är så gullig och och suckar så gulligt och rycker till precis som storasyster gjorde när hon var lika liten.

Välkommen Al...

dsc03981 (MMS)

Välkommen Allt gick bra. Han är så fin vår lille gosse. 54 lång och 3918. Stor och fin kille.


Snart....

Oj, nu hann verkligheten i kapp! I morgon kommer Du. Det har varit full rulle hela dagen och mormor har varit här och pysslat om storasyster. Jag och pappa var på BB för inskrivning och en massa samtal och provtagning. Allt var bra. Ditt hjärta galopperade på som vanligt och Du härjade runt som vanligt. När vi ringde på dörren till förlossningen så kände jag hur allt bara kom tillbaka. Jag har nog trott att förra förlossningen var överspelad men kände nu att det är den verkligen inte. Jag kan ju skärpa mig och vara rationell men det var ingen positiv känsla att kliva in där. Det blev inte bättre av att höra "ni får gärna gå och fika en timme för jag hinner inte skriva in er nu..." Är det alltid kaos där? Jag känner i alla fall att jag har tänkt rätt som envisades med ett planerat snitt den här gången. Fast nu är jag nog lite rädd....rädd för att något ska gå snett med Dig under operationen. Jag är ganska maktlös när jag ligger där och är bedövad och ska sys ihop. Det finns inget ställe att gömma sig på... Jag tänker nog inte så mycket på att det är en operation utan tankarna är snarare att inget får ju hända mig för jag har ju snart mamma till TVÅ barn och då behöver de mig. Agnes behöver mig redan nu i allra högsta grad. Fast allt kommer gå bra....det finns inget alternativ liksom!

Fixerad

Det var så dags.... Då fixerade Du Dig till slut. Jag var hos barnmorskan i måndags och alla värden var bra. Sista gången och det känns lite sorgligt. Jag har haft världens bästa barnmorska, samma som med Agnes. Viktuppgången blev samma som med Agnes, +13 kg, men det var de där extra kilona vid första invägningen som har stökat till det. Ryggen är helt värdelös för tillfället och jag hoppas att det går över snart!
I morgon blir det inskrivning och en massa samtal tror jag. Sedan åker vi hem och på torsdag gäller det. Märkliga känslor nu. Det gick så fort den här gången och det har varit en helt annan oro. Jämfört med när jag väntade Agnes så var jag mer orolig för vad som skulle hända vid förlossningen och efter...mest tankar hade jag nog på hur livet som mamma som skulle bli. Nu är det oro för att något ska hända Dig på torsdag och jag har lite panik över andningen som kan vara lite strulig vid snitt. Förhoppningsvis kan läkarna lugna mig i morgon. Jag har varit mycket mer orolig den här gången för att något ska hända under graviditeten och det har varit blandade känslor varje gång barnmorskan ska lyssna på hjärtat....för tänk om där inte är något! Du har varit i full gång de sista månaderna så jag har aldrig behövt vara orolig egentligen. Nu är jag lugn över amning och själva bäbislivet så de orostankarna är borta. Snart börjar livet som sönderstressad tvåbarnsmamma.....phu......

RSS 2.0