Två syrror....och en katt

Du har en massa extramammor här hemma, två duktiga tjejer med mycket bus :)
Och en katt som gärna är hos Dig. Tarzan är supersnäll. Du tar tag i hans päls och drar och han gör inget!
Oj, vad mammig Du är nu. Igår på storasysters kalas kunde de andra knappt titta på Dig förrän Du började gråta och Du är så söt när munnen börjar hänga ner och underläppen darrar. Stackars Dig. Fast Du kunde vara hos morfar hela tiden. Han fick bära Dig. Konstig och roligt eftersom alla små barn brukar vara livrädda för honom! Efter några timmar gick det bra och Du kunde vara hos alla men fick Du syn på mig så blev det lite jobbigt för Dig igen.
I natt var det hungrigt och gnälligt igen. Mat vid ett, sedan låg Du och pratade och var glad mellan tre och fyra, åt och sov till sex sedan var det gnälligt och Du sparkade in benen i spjälsängen hela tiden. Pappa tog upp Dig vid sju så mamma fick sova en timme. Idag ska vi ta en låååång promenad Du och jag.

Lekplatsen i Skåne

Så här söt var Du när vi var på den nya fina lekplatsen hos mormor och morfar. Jag tror att Du gillade den stora gungan mer än vad Agnes gjorde även om det inte syns på bilderna.
I natt var Du gratis. Från halv tolv till halv sex har Du varit vaken varje timme! Gnällt och varit allmänt ynklig. Till slut la jag Dig på magen och försökte få Dig att somna så. Ha! Det ville Du inte. Att ligga på magen är inte förknippat med sömn för Dig. Du vill ligga och snutta vid mammas bröst hela natten helst. Det vill inte Din mamma. Pappa tog upp Dig halv sex och sedan kunde jag sova i nästan 1,5 timme. Sömn ljuva sömn. Såå efterlängtad...

Fullt fokus...

Idag var det dags föräldrargruppen. Väldigt trevligt att träffas på BVC och prata om lite allt möjligt. Det är nästan andra barnet för allihopa och det märks. Inte så mycket frågor utan mer ett konstaterande att syskon är olika. Det känns väldigt avslappnat. Du har varit lite orolig i natt och nu börjar jag bli väldigt trött. Jag måste verkligen försöka komma i säng senast kl 21. Brukar bli vid kl 22 men det är för sent när det blir väckningar hela tiden. Du vill ha mat och Du vill ha närhet. Storasyster hade fått ett frispel om jag hade varit nära henne så mycket när hon var i Din ålder. För henne betydde närhet bus och för Dig betyder det trygghet och Du slappnar av. Idag blev Du helt rödflammig/prickig i ansiktet när Du fått mat. Jag hade ätit clementine...tydligen inte så bra. Du börjar sitta allt stadigare nu och i soffan funkar hyfsat en stund. Allt är spännande och allt ska smakas på. Tarzan är skön att dra i pälsen och Dina syskon är roliga. Du ska vara med hela tiden.

Tuff stil på grabben

Tuff grabb i morfars famn. Jag kunde inte motstå gubbhatten och den passar ju utmärkt i kläderna från mormor!
Igår var det en jobbig kväll för Dig. Vid sextiden började Du gallskrika och var helt otröstlig. Vi kom fram till att Du hade ont någonstans för helt plötsligt tystnade Du en minut och sedan tog det fart igen. Jag fick i Dig lite Alvedon och efter 20 minuter så somnade Du i min famn. Lille söte killen vad det skär i mig när Du är så ledsen. Vi kollade på nätet och en av ovanliga biverkningar vid vaccinering är just skrik, skrik, skrik. Märkligt. De vanliga biverkningarna, som t ex feber, har vi inte märkt av än så länge. Usch för vaccinationer! Jag är alltid lite rädd för att något ska gå snett.
I morse tvingade jag i Dig lite gröt. Du gillar verkligen inte det men när Agnes kom och härjade runt Dig så glömde Du bort vad det var jag stoppade i Dig. Sedan var vi på dagis och lämnade syrran och en sväng i affären. Du låg faktiskt på golvet en stund medan jag städade ännu ett köksskåp men Du var långt ifrån nöjd....
Nu sover Du och jag ska kasta i mig lite frukost/lunch och sedan ska vi snart hämta Agnes!

Sprutor

Idag var det invägning. Det gick bra. Du var 67 cm lång och vägde 7 700 g (tror jag...). Vid samma ålder var Agnes 68,7 och vägde 8 620 g! Du är ju liten jämfört med henne! Fast barnmorskan tyckte att Du ökade bra i vikt och hon förstod att Du ratade vanlig mat för mammas mat är ju så god :) Lille plutt vad Du är fin. Vi har vår stund mellan kl 06 och 06.30. Pappa går upp kl 06 och då börjar Du oftast vakna till lite lätt. Agnes vaknar också då men pappa tar henne och sedan skriker hon igång sina syskon. Du och jag ligger och mornar till oss och mamma pussar Dig vaken. Sedan tänder jag lampan så vi kan ligga och prata en stund, Du och jag.
Du fick två sprutor idag. Första sprutan så sa Du inget men andra gör ont. Nappen fixade det. Idag var första gången som Du var mammig. När vi kom in på BVC så fick inte Laila (barnmorskan) titta på Dig ens för då började läppen darra och sen trillade tårarna. Det var riktigt förtvivlat där ett tag och det blev gråt varje gång hon närmade sig. Lille gossen....
Så tuffa kläder som mormor har köpt till Dig!

Du har något på hakan...

Vilken av dem?
Idag var Du så fin när vi var hos doktorn med storasyster men jag förstår inte varför Du måste bajsa just i dag?!? I natt sov Du till tolv och sedan ville Du ha mat. Efter mycket klappande och nappgivande så somnade Du om efter drygt en halvtimme. På natten känns en halvtimme som minst en timme. Jag lovar! Sedan sov Du till kl 03 och då fick Du mat. Jag är ganska säker på att Du inte är hungrig när Du vaknar vid tolvtiden på natten men att Du automatiskt vill ha mat/närhet för att somna om. När jag lyfter över Dig vid 03 sen så brukar jag "glömma" Dig i sängen och det är så mysigt att ha Dig nära och känna Dina små fötter sparka mot mina lår. På riktigt så är det gosigt och Du är en riktig liten goskille. När vi var i stugan så låg Du glatt på golvet och i babysittern och jag glömde ofta bort Dig men när vi kom hem så vände det. Du ska inte ligga många minuter själv utan då ska vi sitta där och underhålla Dig eller så sitter Du helst i knät så Du är med och har full uppsikt. Tänk om Du missar något... Det funkar bra att lägga Dig på golvet bredvid Agnes när hon bygger lego eller dammsuga runt Dig för då händer det något... Det är bra med lite humör och krav!

Sista semesterbilderna

Okej...på de här bilderna är Du smal jämfört med hur Du ser ut nu! I natt var det orolig t och i morse kom bajset. Det hade legat och gottat till sig i en vecka så jag förstår att det var skönt att bli av med det.... Gröt gillas inte men i morse blandade jag i lite mosad banan och då gick det bra. Det är så mysigt att bara gå och lägga sig och vila med Dig. Oftast somnar jag inte men det är så mysigt att bara ligga nära och gosa lite. Med storasyster kunde jag aldrig göra så för hon förknippade inte min närhet med att slappna av och sova. Om jag var nära så innebar det mat eller bus :) När jag är nära Dig så slappnar Du av. Ibland vill jag bara stanna tiden och min (i och för sig jäkligt trotsiga) två-åring och gosiga Emil ska vara så här ett bra tag till. Du får ju snart inte plats på amningskudden!

Första besöket på brandstationen

Lillkillen fick besöka morbror Danne på brandstationen och fick en hjälm för säkerhets skull....

Charmör

Jag undrar om vi börjar få lite rutin... Nu får Du mat kl 19 och sover till kl 04. Lite orolig på nätterna men Du nöjer Dig med nappen. Du är verkligen en glad liten sötnos och Du är så nöjd när Du får vara med. Att ligga själv någonstans och sysselsätta sig är inte riktigt Din grej. Lite bökigt blir det dock eftersom jag inte orkar bära runt på Dig hela tiden så det brukar sluta med att jag sitter någonstans med Dig i knät och försöker göra något vettigt samtidigt....som sköta bloggarna till exempel :)
Det pågår rejäla vändningsförsök från rygg till mage. Du är ju nyfiken på världen och händer det något spännande som Du inte riktigt ser när Du ligger på rygg så kämpar Du för att komma runt. Snart går det...

Klart killen ska bada


Kallt var det i poolen på Mallorca men en dag fick Du testa att bada i alla fall.
Inatt var det mat ofta igen, kl 01 och 05. Fast det är lite mysigt ändå. Jag kollade på storasysters blogg och såg att hon såg hela natten (till halv fem i alla fall) när hon var fem månader. Det är ingen brådska. Jag upptäckte även att jag hade stenkoll på hennes sov/mattider. Hon åt 07, 11, 15, gröt kl 17, 19 och sov 1h förmiddag, 2 h lunch och 1-2 h eftermiddag. Du äter också var fjärde timme men inte gröt än så länge och Du sover också tre gånger om dagen men inte lika länge och inte exakt samma tid. Det spelar inte så stor roll. Du mår bra och är helt underbar. Allt ska Du smaka på nu och det krävs stor koncentration för Dig för att medvetet kunna känna på alla saker. Det är så coolt att följa Din utveckling.

Syskonbad

Innan vi åkte till Skåne så fick ni bada ihop, Du och syrran. Det gick bra även om Agnes hällde en del vatten på Ditt huvud. Själv är hon livrädd för att vi ska duscha henne eller hälla vatten så hon får vatten i ögonen.. Du gillar att bada och fick testa sittstolen i badkaret. Gick hyfsat bra. Du börjar ju bli stor nu och vill helst sitta med så Du ser. Alla kan hålla i Dig och Du slänger gärna leenden till höger och vänster....tänk om någon nappar och ger Dig en massa uppmärksamhet liksom.... De första dagarna i Skåne var det mycket amning både dagar och nätter men de sista nätterna har Du fått mat vid 19 och sedan sovit till ca 03. Helt ok.

Påven tittade förbi

Visst ser Du ut som en liten påve. Fin i koftan som farmor stickat och mössan som Sussie köpt!
Tuffa hängslebyxor från pappas moster Gillan. De är supermysiga!
Visst är koftan fin!!! Goa RUNDA unge! Igår var jag i stan och handlade och jag funderade länge på vad Du väger när jag skulle köpa blöjor. Det är ju snart tre veckor sedan Du vägde Dig och viktuppgången har varit STOR så det ska bli intressant att se vad Du väger nästa gång på BVC. Du är helt underbar att ha med. När vi gick runt så sov Du en liten stund och sedan låg Du och skrattade högt för Dig själv i vagnen. Hemresan var Du ledsen för då var Du hungrig. Du gallskrek de sista 5 minuterna. Kändes som en evighet innan jag kom hem. Sen blev det brådis. En hungrig liten gosse vill man ju inte bråka med. Du äter ofta nu igen, var fjärde timme minst så det blir mat två gånger/natt. Det är helt ok ändå. Jag är jättetrött men jag kommer sakna amningen när det är dags att sluta så jag försöker njuta för det är ju så mysigt.

Solkillen


Bara titta på honom....lilla STORA killen låg och spanade på tjejer nere vid poolen (antagligen väldigt lik sin pappa :) ) fast Du är ju väldigt lik morbror Danne till utseendet.
Nu testas det smakportioner för fullt här hemma. Oj, vad Du kan spotta ut mat! Efter en massa försök har jag hittat en burk (potatis/palsternacka) som föll prinsen i smaken. Eller, Du rynkar inte hela ansiktet och spottar ut det bums i alla fall... Vanlig kokt, mosad potatis gick inte hem. Mammas båppar serverar bästa maten! Fast katrinplommonspuré gick hem....och det kom lite bajs tillslut!

Nya badshorts

Sitter de inte lite hårt i midjan...?
Storasyster bajsar hela tiden och Du bajsar inte alls...

Mjölk byggde denna kropp! ...

dsc04753 (MMS)

Mjölk byggde denna kropp! Vi gick alla upp i vikt på semestern. Mer att älska bara...hihi. Dina lår är ju bara för söta. Hela Du är bara för go'. Glad, rund och full med bus i blicken. Väldigt tacksam över lite uppmärksamhet. Det där med att sysselsätta sig själv är inte riktigt Din grej...


Lite semesterbilder

Coola killen...
Första flygplansturen gick väldigt bra! Tre timmars skratt och bus gillade Du (en del sov Du dock!).
Grabbarna på semester...
Sköna kuddar i soffan.
Du gillade Mallorca. Lagom varmt och Du har nog aldrig sovit så bra och mycket. Vilken glad kille Du är och som Du "pratar". Det är inte många sekunder som Du är tyst och Du är väldigt lätt att roa, lite bus och Du skrattar som en liten pipanka. Du har väldens goaste lår och gillar maten när den kommer från mig. Jag har testat lite smakportioner av annan mat men allt spottas ut. Bröstmjölk ska det vara!

Hemma!

Gamla foton. Ca 1 000 foton från semestern som skall fixas! Det var helt underbart och vi har världens snällaste barn. Du fick kommentarer från andra mammor som tyckte att Du var jättesöt....och det är Du ju! Rund och go' och oftast glad när Du får lite uppmärksamhet. Nu kan Du sitta med i stol vid matbordet. Stora killen har ju blivit fyra månader!!!

RSS 2.0