Sötaste tjockisen

Sötaste lillkillen i sta'n... Tuff i Batmantröjan från tant Pia.
Snorig men glad kille här hemma. Idag har Du sovit i Din säng på dagen vilket Du inte brukar. Vanligtvis sover Du lite här och var...det brukar bli lite "ligger Du här och sover?" och så får Du sova vidare i bilstolen, babysittern, soffan, på golvet eller var det nu är som jag lämnade Dig sist. Nu ska jag försöka få lite rutin på Din sömn så att Du ska sova mer sammanhängande även på dagen..jag kan ju alltid försöka :)

Du och jag syrran...

Så fina ni är!
I natt har Du varit hungrig. Du fick mat vid halv elva igår och sedan vaknade Du igen vid ett men jag lyckades få Dig att somna om så vid två fick Du mat och sedan var Du hungrig vid fem igen. Klockan sex vaknade storasyster eftersom pappa hade glömt stänga av väckarklockan. Trött mamma idag... Skönt att det är helg!

Nackträning

Oj vad tråkigt det är att ligga på mage på golvet....
Men när TV:n sätts på...då är det kul...
Nej, jag ska inte stänga TV:n....
Fast idag lyfte Du riktigt på huvudet och tittade runt så det går framåt. Du är bara söt och go' hela tiden. Jag försökte skjuta lite på Ditt nattmål i natt men det går inte. Klockan tre är Du hungrig och då skiter Du i nappen och spottar ut den. Du ska ha MAAAT! Jag har gett upp. Det är bara att fortsätta ge Dig Din "nattamad". Det är ju mysigt trots allt den där lilla tysta stunden på natten. Oftast är det bara jobbigt om storasyster hållt på halva natten....då är jag trött! Just det, det bankas på sakerna nu när Du sitter i babysittern. Det går för fort fram....var blev min lille kille av? Igår blev det dessutom liv från Dig när jollrandet tog fart ordentligt. Ursöt är Du!

Finaste Emil

Du är så här glad ibland men skratten kommer inte dygnet runt. Jag tror att Du är en liten smart kille. Eftersom Du inte strör leenden till höger och vänster så blir vi ju helt överlyckliga när vi får ett leende från Dig. Smart drag. Så fin i bodysuit från mormor! Din mamma älskar Molos bodysuit. De är svindyra men är stretchiga och supersköna. Jag har bestämt mig för att investera i en i varje storlek. Perfekta båda att ha på dagen och natten. En annan favorit när det gäller kläder är Lindex. De plaggen ser likadana ut trots 20 tvättar. Helt otroligt. Äsch, jag gillar alla barnkläder :)
Idag var vi hos doktorn och Du fick sprutor. Usch, vad Du var ledsen. Det var även invägning...
Födseln       54 cm      3912 gram
100606                      3566 gram
3 veckor     54,5 cm   3876 gram
4 veckor     55,5 cm   4136 gram
1 månad     56 cm      4414 gram
1,5 månad  58,6 cm   5074 gram
2mån3v      62 cm      6365 gram
I natt sov Du riktigt ordentligt. Du fick mat vid 21, somnade och vaknade inte förrän strax efter 05 i morse. Ska Du inte äta mer på nätterna nu? Lite vemodigt i så fall....det är ju lite mysigt att lyfta över Dig i sängen på natten och ligga och lyssna på hur Du glupskt intar Din "nattamad" och hur sedan "madayrseln" inträder...Du brukar rulla över på rygg och somna bums.

Jolleri jollera

I förmiddags kom det....det där härliga skrattet och jollrandet så man bara dör. Du låg i våra sängar och var oförskämt glad och sedan började Du "svara" på alla mina tramsiga ljud. Åh, vad Du är fin! Ditt skratt var helt underbart!
Vad härligt det är när man börjar "förstå" Dig och veta vad Du gillar och inte gillar och när det blir lite vardagsrutiner. Jag är ju fyrkantig till tusen och älskar rutiner!
Nu börjar Du bli lite förkyld och ögonen rinner på Dig. Du vill vara nära och innan i kväll så var Du gnällig så då la jag mig med Dig i våra sängar och bara höll min hand på Din mage och sedan ansikte mot ansikte så Du kunde höra och känna min andning. Du somnade efter två minuter och jag hade kunnat stanna kvar hela kvällen. Du gillar närhet och att gosa...särskilt med Din mamma så klart :)

Gäsp

Lite tröttsamt är det allt att hänga med på dagis men idag slapp Du eftersom dagiset är stängt. Nu har Du blivit sådär prickig igen. Du badade igår och jag hade i barnolja men Du började bli prickig redan innan...hmmm... Nästa vecka är det invägning och mätning. Jag undrar verkligen hur mycket Du väger nu! Vilka goa lår Du har. Igår tittade jag på gamla foton på Agnes och blev väldigt förvånad när jag upptäckte att ni är väldigt lika på vissa bilder!

Fotbollskille?

Coola killen i träningskläderna från J-vlaJenny. Helt perfekta kläder alla varma dagar och sen är Du ju himla cool i dem dessutom.
Nu är Du inne i en sovaperiod. Väldigt skönt för mig. Det verkar som om Du har fasta mattider oavsett när Du åt innan. Du äter alltid vid 02. Igår åt Du kl 18.30 och sedan inget förrän vid 02. Jag försökte trycka i Dig lite vid 22-tiden när jag gick och la mig men det går inte att väcka Dig. Du sover hårt. Så olika barn är. Agnes fick alltid ett kvällsmål. Du skrattar och jollrar för fullt nu men så fort jag tar fram en kamera eller en filmkamera så slutar Du och tittar skeptiskt. Agnes skrattade alltid och tittade ofta rakt in i kameran. Ni är helt underbara. I morse fick jag "egentid" med Dig och det var jättemysigt. Pappa var med Agnes på dagis och Du och jag kunde ligga och mysa i lugn och ro. Det ska bli skönt att få tid bara med Dig när Agnes är på dagis. Du får ofta ligga själv om dagarna men som tur är så protesterar Du ofta. Du vill ju också ha uppmärksamhet!
Lille söte Emil, Du ska också döpas. Förlåt att vi inte gör fina inbjudningskort den här gången. Vi kommer skicka ut sms till alla i stället. Det är lite ont om tid nu!

Fötter

Vuxnas fötter är örk. Dina fötter är helt underbara och gosiga och får en massa pussar varje dag. Nu är det mer liv i Dig. Du bankar på sakerna i babysittern och tycker det är jätteroligt. Härligt när Du börjar sysselsätta Dig själv lite....fast samtidigt så har nu resan börjat. Resan från min lille goseprins till stora självständiga killen. Stanna tiden lite bara. Jag vill ju njuta länge av mina små godingar till ungar innan ni hamnar i tonåren och skäms för mig :)

Du hänger med...

Ja Du får verkligen hänga med....nu när det är inskolning på dagis för storasyster så är Du också med men Du är så lugn och snäll så det är ingen fara. Ibland piper Du lite och då vill Du vara nära, sen blir allt bra.
Så stilig liten kille i kläder som Moppan köpt till Dig. Nu börjar Du fylla ut dem på bredden :)
Så glad Du är numera. Skönt!
Vår lilla godisbit med sötaste pusskinderna.

Sjörövar Fabbe?

Nej, det är ju bara vår lilla gosse i sjömansdräkt som mormor har köpt....
Du var så fin på Jonathans kalas igår.
Det var tur att du inte är klar med laddningen i akterkanonen än. Moppans klänning klarade sig den här gången. Några minuter senare sitter din intet ont anande mamma i soffan och gosar med dig, när du utan föregående varning avfyrar en salva som på en hundradels sekund letar sig igenom både blöja och byxa. Mammas beiga kjol träffas av den gula laddningen och färgen går inte bort, trots att mamma tvättar med tvål och vatten omedelbums.
Storasyster ute i vattnet och badar och du är också sugen, men du får vänta till nästa sommar innan du får bada själv!
Dina sjörövarkusiner gillar att bada. Å tjejen stäng munnen innan det feta biet flyger in och bygger bo.

Du och syrran

Du gillar Agnes! Hon är så snäll till Dig och sjunger gärna för Dig.
I natt har Du sovit sisådär faktiskt. Trött mamma.

Även prinsar följer med till sjön


Liten tuffing

Så tuff i LasseÅbergbody från EvaLena. Du var så tuff i Dina kläder och rutiga keps när vi var på "möte" i Skåne....
Nu börjar Du nog komma in i någon sorts rutin. Du somnar för natten vid 21-tiden och sover till runt 03. Efter amningen somnar Du om och sover till ca 06.30 och äter igen. Sedan kan Du ligga och skratta lite eller somna om en timme. Kl 06.30 är ju helt ok om Du vaknar. Efter morgonpigga Agnes som vaknade kl 05 i ett år är kl 06.30 riktig sovmorgon. Jag kan ju inte somna om när Du ligger där och jollrar i alla fall. Du är ju så söt!

Finbyxorna på

Så söt kille i finbyxorna från EvaLena.
Lille söte skrutt. Du börjar bli en söt liten tjockis nu med dubbelhaka och gosiga lår! Du sover bra på nätterna, oftast. Det är det där med bajseriet som ställer till det. Nu har det gått väldigt många dagar sedan sist men än så länge har Du inte börjat få det jobbigt. Vad fort det går nu. Du har börjat svara lite med ljud men framför allt med leende. Vilka leende vi får när vi pratar med Dig. Du älskar att åka bil och sover som en stock. Du skulle aldrig få för Dig att sitta själv i babysittern en längre stund. Vi måste vara runt Dig så det är lite rörelse. Sitta själv i ett rum är inget för Dig. Social liten kille....och gudomligt söt!

Litet leende!

När man får två bilder med Ditt leende på så måste man lägga in båda!

Hos mormor och morfar sover Du hur bra som helst. Fick mat innan tio igår och sov till halv sex i morse! Goa unge!

Storlek 62

Innan Du var två månader åkte alla 50/56 kläderna undan. Suck! Det var vemodigt att lägga undan dessa kläder eftersom nu blir det antagligen inte fler barn. Alla dessa fina kläder. Aldrig mer en liten 50/56 i spjälsängen bredvid mig. Fast Du var inte lika rolig i natt. Du åt och hade magknip. Nu bär det av till Skåne igen.l

Sov 9,5 timme!

I natt sov Du från kl 21 till 06.30 och om min amningshjärna inte räknat helt fel så blir det 9,5 h. Naturligtvis har jag vaknat flera gånger och lutat mig över Dig för att se så Du andas men det har ändå varit efterlängtade sömntimmar. Igår var Du fortfarande lite gnällig trots att Du blev av med en veckas bajs så jag tror att Du är lite gnällig helt enkelt. Du vill vara med hela tiden och nöjer Dig absolut inte med att ligga själv utan sysselsättning. Även om det är jobbigt och inte mycket blir gjort så är det en ganska kort tid...sen blir mamma och pappa inte lika intressanta längre.
Mammas lille prins.
Du sitter gärna i babysittern...om jag står där och underhåller Dig. Igår satte jag Dig i babysittern vid bokhyllan och tänkte att alla böckerna kunde vara intressanta färger att studera en stund så jag kunde hjälpa storasyster bada...hrmpf....Du var nöjd i 5 minuter. Jag hade Dig till slut i bärsjalen för att få något annat gjort här hemma. Det gillade Du...att ligga i sjalen....Du somnade efter 5 minuter. När vi ska äta brukar vi sätta Dig i babysittern på bordet (golvet är uteslutet för då protesterar Du!) och då funkar det en liten stund sedan ska vi prata med Dig och gulla med Dig. Du vet vad Du vill!

Du och Din extra mamma

Klart han ska ha napp....
Det gick ju bra...
Du har en storasyster som ofta vill hålla Dig och som gärna pussar Dig och ger Dig nappen...en liten extramamma helt enkelt.
Idag gav vi Dig microlax och det tog inte lång tid förrän Din mage fick fart. Nu var det nästan en vecka sedan Du bajsade och Du mådde inte bra och var gnällig så i morse ringde pappa till barn (som förresten är extremt trevliga alltid!) och de tyckte att vi skulle ge Dig microlax och om det inte hjälpte så skulle vi höra av oss igen. Det hjälpte! Nu är det en lättare och gladare Emil så nu hoppas vi att Du och vi får sova en natt!

Två månader

Vår lille prins blir två månader idag! Vad fort det gick. Du har hållt mig vaken i natt eftersom Din mage inte är ok. Det är nu fem dagar sedan Du bajsade. Stackare! Igår fick jag sitta med Dig i famnen hela kvällen eftersom Du var kinkig. Det gör ingenting. Då kan jag ju sitta och pussa på Dig, klappa Dig på Ditt mjuka hår och lukta på Dig. Lilla gosiga fina Emil!

Hur söt får man bli?

Nu är Du bra igen. Det är det där med bajsandet som är lite jobbigt för Dig eftersom Du bajsar bara varannan eller var tredje dag och då är det lite gnälligt när det är dags. När vi var på sjukhuset så vägde de Dig och då vägde Du drygt 5,5 kg. Du hade alltså gått upp ett halvt kilo på nio dagar :) Det syns på Dina runda goa lår som börjar få härliga valkar. Du är så fin så!
Du svarar gärna med ett leende men jollrar inte än. Du har visat ett par gånger att Du kan skrika riktigt ordentligt. Du tystnar alltid när man pysslar om Dig och gullar med Dig. Du vill ju bara ha lite kärlek. När Du sover skrattar Du ofta och ibland ljudligt. Du älskar att bada! När Du somnat för natten går det inte att väcka Dig. Oftast somnar Du i soffan på kvällen och sedan kan jag byta blöja på Dig och lyfta in Dig utan att Du vaknar. Jag brukar försöka ge Dig lite mat innan vi lägger oss men det går inte. Du sover....

I morbror Dannes famn

På morfars kalas fick du sitta i många famnar. Mest nöjd med att hålla dig var nog din morbror. Igår var du inne på barn för första gången. Du hade feber och de hade inte så mycket att göra så de ville kolla upp dig. Du är ju så liten bebis. Ingen öroninflammation som tur var.

RSS 2.0